Mitől lesz okos egy klíma?

Ahhoz, hogy egy légkondicionálót okosnak lehessen tekinteni, rendelkeznie kell Wi-Fivel, hogy csatlakozhasson külső eszközhöz egy alkalmazás segítségével. Ez lehetővé teszi a telefonról, tabletről történő irányítást és felügyeletet. Nem számít Ön hol van, az intelligens légkondicionálók lehetővé teszik a célhőmérséklet beállítását, a ventilátor sebességének megváltoztatását, be-és kikapcsolását. Lehetősége van ütemtervet is beállítani, így a berendezés a megadott időpontban elindul.
Néhány okos légkondicionáló lehetővé teszi az energiafelhasználás nyomon követését és figyelmeztetést ad, amikor a szűrőt meg kell tisztítani. Természetesen a legfontosabb az, hogy a készülék jól teljesítse a fő funkcióját: a hely hűtés.

Egyes készülékeink okos tulajdonsága, a távirányítású vezérlés és hibaelhárítás nyújtotta biztonság élmény. Az okos üzembehelyezés funkció ellenőrzi azon hibaforrásokat, melyek beállítási hiányosságokból adódhatnak. Az okostelefonjára letöltött alkalmazás és a Smart Wi-Fi segítségével lehetősége nyílik, hogy minden beállítást ellenőrizhessen és megváltoztathasson, valamint az okos ellenőrzés funkció használatával idejében észlelheti a meghibásodásokat, és azonnal szerviz beavatkozást kérhet.

Mint minden okostechnológiának, az okos légkondícionálóknak is megvannak az előnyei és hátrányai.

Kényelem

A légkondicionálót okostelefon vagy eszköz segítségével be- vagy kikapcsolhatja, függetlenül attól, hogy otthon vagy-e. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben ellenőrizheti otthona légkörét, miközben a hőmérséklet emelkedik és csökken.

Intelligens otthoni csatlakozás

Ha más intelligens eszköz van otthonában, például automatikus redőny vagy világítás, akkor ezeket az eszközöket csatlakoztathatja otthona hőmérsékletének jobb szabályozásához. Például, ha forró éghajlaton él, akkor beprogramozhatja a klímaberendezés bekapcsolását, a redőnyök záródását és a fények elhalványulását az otthon hűtésére.
De akár azt is be lehet állítani, hogy a készülék észlelje a hőingadozást, és amikor egy bizonyos hőmérséklet fölé (vagy alá) esik, akkor bekapcsol a készülék.

Többféle lehetőség

Az intelligens légkondicionálók különféle típusokba tartoznak, beleértve az ablakon belüli, hordozható, falon belüli és osztott egységeket is. A többféle opció lehetővé teszi, hogy olyan légkondicionálót válasszon, amely az Ön, otthona és hőmérsékleti igényeinek leginkább megfelel.

Hosszú távú költségmegtakarítás

Az intelligens légkondicionálók borsos kezdeti árcédulával rendelkeznek. Ennek ellenére megtakaríthatja az energiaköltségeket, ha kikapcsolja a légkondicionálót, ha éppen nincs otthon.

Ár

Az intelligens légkondicionálók valamivel drágábbak az átlagnál, mert ezek az eszközök viszonylag újak a piacon.

Több egységre van szükség

Az intelligens légkondicionálók nem működnek központilag, ezért több egységre van szükség az egész ház hűtéséhez.